Elleugen

Stiftet i 1944

Det meste af året er Elleore overladt til mågerne, svanerne og ørentvisterne, men én uge hver sommer vender ellefolket hjem til deres elskede fædreland for at tilbringe højsæsonen – Elleugen – i riget. Elleugen ledes af Jagtcaptainen, der med hjælp fra Admiralitetet styrer begivenhederne i løbet af ugen. Før man opnår at blive en del af Admiralitetet, er man nogle år i et af bådeholdene, og de yngste deltagere er en del af Miniløverne.

Hovedstaden i Elleore er Maglelille, der er inddelt i de fashionable bydele Ellerup og Eriksberg samt den nordlige bydel Klokkedal og slumkvarteret Elbertslund. I byens midte ligger Kongens Gammel­torv, hvorover Ellebrog vajer og ellerne samles, når Jagtcaptainen trutter til samling.

Det store samlingspunkt under Elleugen er Rådhuset, hvor alle måltider indtages. I 2001 fik Elleugen et nyt og flot Rådhus, der er endnu større end det gamle, så det nu også er muligt at afholde aktiviteter som Ellisk Melodi Grand Prix, dyrskue, teater og Ellemaxx med god plads inden døre. Om aftenen serveres der kaffe og te med løvebag, og der tunes ind på Radio ERAS. Derefter bliver der ofte spillet Poker Dice og Whist eller sunget en del af fædrelandets sange.

Af andre bygninger kan nævnes køkkenet Lune Nielsen. Al madlavning foregår på gasblus og en stor grill og i løbet af ugen serveres der bl.a. laks eller ørred, lammesteg og Grande El (burgere leveret af El Donalds). Den eneste faste bebyggelse er det grundigt udsmykkede Ysses Hus, der er Elleugens das. Andre populære lokaliteter er Fidels Kro, hvor der for få Leo d’Or sælges Elbryg™ og sodavand, og Café Jokken, der ligger i bekvem afstand fra Maglelille, hvor især de yngre dele af Admiralitetet opholder sig, efter Rådhuset er lukket.

I løbet af ugen er der undervisning ved De elliske Universiteter, hvor der kan opnås grader af Optaget, Baccelaur, Kandidat og Licentiat. Herefter er det ved selvstudier muligt at tage en magistergrad og måske endda skrive en disputats og blive doktor.

Hvert år afvikles også De ellympiske Lege med bl.a. nationalsporten Krachet, Andalusisk Bjergludo, 40 meter baglæns vandgang og Kalvekastning.

Et af de helt store højdepunkter er, når hans mayestait Kong Leo d. III holder sin officielle fødselsdag, hvor ellefolket møder op i gallatøj og beriger hans mayestait med mange nyttige gaver. Sidst på ugen er der også gallamiddag til ære for Jagtcaptainen, hvor dem, der har gjort sig fortjent dertil, kan håbe på at opnå en forfremmelse og/eller en medalje.

Ud over alt dette er der også mange andre faste og enkelt­stående dele af Elleugen, som der ikke er plads til at beskrive her, såsom Generalmanøvren, Juleaften, valg til De rådgivende Stænder, Åbne elliske mesterskaber i luftguitar, skuespil, morgen­vækning, tolderne, de sløve padders hat, Onkel Plums hytte, Livingstone-ekspeditionen, bådene “Søløven” og “Elfinen” osv.

Den vigtigste del af Elleugen er faktisk slet ikke beskrevet her, men det er fordi, det slet ikke kan lade sig gøre. Nemlig den følelse man har, når man oplever de gamle traditionelle begivenheder og de nye tiltag eller bare sidder og hyggesnakker på Bagebænken, og man er en del af dette prægtige rige sammen med en masse mennesker, man holder meget af. 

Det er denne følelse, nogle vælger at kalde “Den elliske Ånd” og som ikke kan forklares, men kun opleves.