Arrangementer

Jægerskolen

Jægerskolen er siden 1969 Elleores introduktionsarrangement, hvor primært elever fra Kildegård Privatskoles 5. klasser inviteres til at høre mere om Elleore. Arrangementet ligger typisk i september måned og foregår i Kildegård Privatskoles lejr i Jægerspris.

Dette gør sig for øvrigt gældende for alle Elle-arrangementer.

Foto: Frederikke S. von Eyben
Foto: Annette Nærum

Land Cadet Akademiet

På LandCadetAkademiet (oprettet 1964) uddannes Elleores landbaserede enheder og skolen ledes af Skolechefen og Viceskolechefen. 
L.C.A., som arrangementet forkortes, løber fra fredag aften til lørdag eftermiddag.
 Formålet er bl.a. at opbygge kadetternes evner til samarbejde, improvisation og abstraktion. Desuden lægges der vægt på disciplin og rangorden og der øves flittigt i drill. 

Hofbal

Én gang om året invitere Regenten og det resterende af hoffet til bal – Hofbal. Her står den på pompt og pragt, musik og dans, samt udnævnelser og glitrende medaljer. 

Foto: Frederikke S. von Eyben
Foto: Frederikke S. von Eyben

Elleugen

Det meste af året er Elleore overladt til mågerne, svanerne og ørentvisterne, men én uge hver sommer vender ellefolket hjem til deres elskede fædreland for at tilbringe højsæsonen – Elleugen – i riget. Elleugen ledes af Jagtcaptainen, der med hjælp fra Admiralitetet styrer begivenhederne i løbet af ugen. Før man opnår at blive en del af Admiralitetet, er man nogle år i et af bådeholdene, og de yngste deltagere er en del af Miniløverne.

Hovedstaden i Elleore er Maglelille, der er inddelt i de fashionable bydele Ellerup og Eriksberg samt den nordlige bydel Klokkedal og slumkvarteret Elbertslund. I byens midte ligger Kongens Gammel­torv, hvorover Ellebrog vajer og ellerne samles, når Jagtcaptainen trutter til samling.

Leonepatrulje

Før klimaforandringerne tog livet af den årlige forfrosne fjord, plejede en hardcore flok elleborgere at gå ud til Elleore for at inspicere rigets flora og fauna. 

Trods klimatiske ændringer, sker det stadig at denne flok sætter til søs og besøg øen for en weekend, i løbet af januar måned.

Foto: Bodil Korsgaard